Winterdip

Een tijdje geleden las ik een artikel op ‘Stoere vrouwen sporten’ over de winterdip en voor het eerst realiseerde ik mij dat ik hier last van had. Hoe dan? Een zwart gat?

Ik denk dat ik de afgelopen periode voor het eerst last heb gehad van een winterdip. Ik zat niet lekker in mijn vel. Afgelopen jaar ben ik weer lekker in een ritme gekomen wat betreft sport en misschien viel ik wel in een zwart gat. In het voorjaar van 2017 ben ik trim fit gaan doen, deed ik aan crossfit, skeeleren en fietste ik nog regelmatig. Behoorlijk druk hoor ik je denken en dat klopt. Alle uren van de week heb je nodig om te sporten en te herstellen, toen kwam er nog een leuke blessure aan mijn scheenbeen opzetten. Wat vind ik het moeilijk om dan naar mijn lichaam te luisteren, ik ben uiteindelijk 1 of 2 weken niet naar trim fit geweest en heb crossfit ook even gelaten voor wat het was en ben lekker met vakantie geweest.

In september gingen we weer verder met alle dingen. De laatste weken trim fit voor het schaatsseizoen weer zou beginnen, natuurlijk kwam die blessure weer om de hoek kijken, ik deed in het najaar aan crossfit, fietsen en mountainbiken. Veel gekke vragen heb ik gekregen om het mountainbiken zoals ‘Kun je dan niet fietsen?’, ‘Wat is er zo anders aan mountainbiken?’. Wat er anders is, is dat je afdalingen gaat maken, dat is soms toch even een psychisch spelletje, klimmen waarbij je toch wel wat conditie voor nodig hebt en dan heb ik het nog niet eens gehad over het mulle zand. Haha de mountainbikers weten wat ik bedoel. Ik ben nu echt een beginner, maar wat vind ik het onwijs leuk om te fietsen. Dit jaar is ook echt mijn doel om meer langere afstanden te rijden, toerritjes en meer wijs te worden over de fiets.

Anyway nadat trim fit klaar was en de cursus mountainbiken op zijn einde liep was het tijd om te gaan schaatsen. Leuk! Ik had echt zin om te schaatsen, maar de eerste weken waren werkelijk waardeloos. Een nieuwe docent waar je een klik mee moet krijgen, dan gaat die docent na de eerste helft van het jaar weg, waardoor je weer aan een ander moet wennen. Wel leuk trouwens om van verschillende mensen les te krijgen, omdat zij allemaal aan andere visie hebben op het schaatsen, jouw houding enz. Verder in oktober/november ben ik achteraf gezien in een winterdip gekomen, weinig energie, ik besloot om te stoppen met crossfit en zo liepen er een aantal dingen op het sociale vlak niet helemaal soepel. Een lastige periode geweest voor mezelf waarin ik veel heb gedacht. Nu het nieuwe jaar is begonnen heb ik wel het besef gekregen dat ik vrij ‘down’ was, dan komt er rond kerst nog een griepje langs en dan is het helemaal klaar. We zitten nu in week 2 van het nieuwe jaar en ik word weer opgewekter. De dagen worden heel langzaam weer wat langer, de ZON komt af en toe om de hoek kijken. Dan mag het wel goed koud zijn, maar ik word blij van de zon en bewegen, daarom heb ik mijn eerste fietsritje afgelopen weekend alweer gemaakt. Het was afzien, maar wat een voldaan gevoel geeft het! Ik heb weer overal zin in!

Liefs!

You May Also Like