Weer begonnen met lopen

Goedemorgen lieve lezers. Het is vandaag woensdag en weer tijd voor een nieuwe blog. Ik probeer zoveel mogelijk op maandag, woensdag en vrijdag een stukje tekst, een recept of iets anders te plaatsen. De laatste tijd heb ik ook weer wat meer inspiratie, maar het kan ook wel eens zo zijn dat er 2x per weer iets online staat.

De titel zegt het al, ik ben weer begonnen met lopen. De meeste weten wel van mijn eerste blog dat ik vorig voorjaar ben begonnen met Trimfit. Wat is Trimfit? Iemand die ik ken van de schaatsschool geeft in het voor- en najaar looplessen i.c.m. krachtoefeningen op eigen gewicht.

De eerste les hadden we na de paasdagen, maar een paar weken daarvoor ben ik al even wezen voorbereiden door zelf te gaan lopen. Het lopen vooraf is mij erg goed bevallen, omdat ik een stuk beter mee kon komen dan vorig jaar. Het is ook niet zo gek, omdat ik vorig jaar een geruime tijd uit het lopen ben geweest ivm blessures. Nu ik iets vaker loop gaat mijn hoofd ook weer denken aan loopjes zoals de ‘Dam tot Dam by night’ of de ‘Alkmaar cityrun’. Ik wil graag weer een beetje mijn ‘oude’ niveau terug en 5 km in 30-33 minuten lopen. Een mooi doel vind je niet?!

Ik vond de eerste les van Trimfit aardig pittig. Er kwamen ook onderling opmerkingen als ‘Dit is toch de eerste les?’ Haha. Dat vind ik nou echt leuk aan het deelnemen aan Trimfit dat je sportief bezig bent, maar ook plezier hebt met elkaar. Het uurtje is ook echt zo voorbij en dan weer een hele week wachten tot de volgende les. Op mijn hypo na was het een geslaagde eerste avond.

De tweede les stond gisteren op het programma. Op maandag ga doe ik een groepsles bij lijfkracht en op dinsdag dan lekker lopen. Ik moet nog maar even kijken of dit goed is qua herstel, anders kan ik ook altijd op een andere dag naar de sportschool. De tweede les was weer erg leuk opgebouwd, het was een goede afwisseling van lopen en krachtoefeningen. Maandag op de sportschool zaten er in de les squats en push ups en laten die stonden er gisteren ook op. Je zult begrijpen dat ik de verzuring in vooral mijn armen al vrij snel voelde. Verder had ik niets te klagen over gisteren, het enige dat ik zou kunnen bedenken is dat mijn tempo wel iets omhoog mag, dat komt tzt wel.

Ik houd jullie op de hoogte van al mijn hardloopplannen. Volgende week vrijdag staat de eerste mountainbike les op het programma. Zoveel zin om mezelf hierin ook weer sterker te maken en te verbeteren.

 

 

You May Also Like