Weekoverzicht

De komende weken tot de ‘Damloop by night’ zal ik elke week een kort overzicht delen met wat ik die week heb gedaan en hoe het ging.

 

Lopen

Na de blog van vorige week ben ik op vrijdag 4,5 km wezen hardlopen. Op dit moment train ik op minuten, ik heb 5 x 6 minuten gelopen met tussendoor 2 minuten wandelen, zo hoop ik mijn duur een beetje te kunnen opbouwen. De training ging wel aardig, ik was die dag vroeg wakker en daar moest ik maar gebruik van gaan maken.

Volgende week gaat trimfit weer beginnen waar ik me enorm op verheug. De mensen die mij wat beter kennen weten wel dat als ik enthousiast over iets ben ook echt enthousiast ben. Het sporten waaronder trimfit en fietsen (zowel mtb als race) zijn echt dingen waar ik gelukkig van word. Die paar weken ‘vrij’ waren voor mij niet nodig hoor. Ik moet dan ook echt weer afkicken haha.

 

Rondom Schagen

Zaterdagavond kreeg ik via instagram een berichtje van iemand die ook bij mijn in de buurt woont of we op zondag niet ‘Rondom Schagen’ konden gaan doen. Even gekeken en dat leek mij wel leuk. De grap is dat ik haar alleen nog via insta kende, we moesten nog wel steeds een fietsdate plannen, dus nu hadden we er een. Het werd voor mij ook wel weer tijd om een stukkie te fietsen. Zondagochtend heel vroeg de wekker gezet om af te reizen naar Schagen, daar mijn fietsmaatje Simone ontmoet en meteen hadden we al hele gesprekken. We hadden gekozen voor de kortste afstand en hebben heerlijk gereden, het was zo om. Na onze rit samen heb ik mijn weg nog vervolgd met een extra lusje, ik merkte dat ik nog wat energie over had dus waarom niet nog een paar extra kilometers erbij…uiteindelijk was ik weer terug bij de auto met 70 km op de teller. Een heerlijke zondag was dat dus, ik ga vaker de auto wat hoger in Noord-Holland zetten om vanuit daar een stukje te fietsen.

 

Naast het fietsen en lopen ben ik voor krachtondersteunende oefeningen  aan het sporten bij de sportschool. Er was een nieuwe trainer en die gaf heel leuk les. De lessen beginnen met een activatie van het lichaam, wat erg prettig is. Er worden oefeningen gedaan als heup openers, core activatie en nog veel meer. Na de metcon (warming up) staat er een circuit klaar en dit keer was het de training een tabata. Wat is dat voor training? Het bestaat uit 8 oefeningen die je 20 sec doet en 10 sec rust en dan weer 20 sec…het waren dan twee oefeningen per onderdeel, die deed je dus beide 4x…het was echt een hele leuke afwisseling.

 

Komende week gaat weer een lekkere sportweek worden. De plannen zijn sportschool, hardlopen en fietsen…volgende week weer een nieuwe update!

You May Also Like