Weekoverzicht 3: Spierpijn

Maandagochtend en tijd voor het derde weekoverzicht. Het komt nu snel dichterbij en dat voel ik in mijn lichaam. Ik moet elke week minimaal 2x lopen en de kilometers moet ik uitbreiden.

Hebben jullie mij al gesponsord? Nee? Als je dat nog wilt doen heb je hier nog heel even de tijd voor en dat kan via DEZE link. Het lijkt mij tof als ik mijn doel kan behalen met behulp van de lezers.

De afgelopen week stond vooral in het teken van spierpijn

Trimfit

Afgelopen maandag zijn we weer begonnen met de najaarslessen van trimfit. Het was geen ‘beginners’ les, maar gewoon alsof we al weken aan het lopen waren, dat was wel even pittig. Eigenlijk moet ik hierover ook echt niet zeuren, want ik moet dat gewoon kunnen met de damloop in het vooruitzicht. Het was ook geen overbodige luxe geweest om rustig te beginnen. Anyway ik heb het overleefd en het was ook wel weer heel leuk om iedereen te zien.

Krachttraining

Dinsdag staat in het teken van de sportschool als ik me goed voel. Na maandag had ik geen last van gekke dingen dus ‘s avonds heb ik de groepsles gedaan en hier had ik de rest van de week plezier van. We hadden een amrap (as many reps as possible) voor 12 minuten, tijdens de eerste 12 minuten moeten we 2 lunges doen (dat was dan 1), 2 pistol squats en een kettlebelswing, dan kwam er elke ronde 1 herhaling bij. De tweede 12 minuten moesten we 1 squat doen, 1 push up en een jumping jack en ook hierbij kwam er elke ronde 1 bij. De tweede ronde vond ik wel heftiger en ik zag hoe iedereen om me heen kapot ging, ik deed alles net een tandje rustiger. Het doel was zo goed mogelijk uitvoeren en de 12 minuten volhouden, dan ben ik gek als ik na 4 minuten al dood ben.

MTB

De rest van de week heb ik weinig tot niets gedaan, omdat ik echt MEGA spierpijn had. Op vrijdag stond de eerste les MTB op het programma. Het ging mij best makkelijk af, omdat ik les 1 nu voor de derde keer heb gedaan en er echte beginners bij zitten, deels is dit natuurlijk mijn voordeel. We hebben een vrij grote groep en de docente kende ik al, dat kan ook niet missen als je ondertussen al 5 jaar lessen volgt bij de schaats- en skeelerschool. Het was weer fijn om op de fiets te zitten en komende vrijdag is mijn buddy er gelukkig weer. Haha en ik heb nog even innig contact gehad met Moeder Aarde. We hadden een stuk waar een leuk deel mul zand ligt, de eerste keer kwam ik er heel goed door, dat gaf mij een meesterlijk gevoel en dus ging het de tweede keer verkeerd. Ik reed achter de docent, vol gas het zand in en toen besloot mijn fiets te willen liggen, ik kwam tegen de wat opgehoogde berm aan en besloot toen maar te gaan liggen. Het zag er denk ik mega grappig uit.

Ik had zaterdagochtend frisse tegenzin, maar ben toch ruim 6 km wezen hardlopen. Het was zwaar en dat voelde ik op zondag wel aan mijn kuiten, ik heb zondag ook helemaal niets gedaan, behalve het rommelen in huis. Ik denk dat ik het nodig had, heerlijk om even niets te doen.

Komende week heb ik weer een druk programma, maar dat lezen jullie volgende week.

ps: binnenkort ook weer een recept online!

 

You May Also Like