Twijfels Damloop by night

 

In september is het 3 jaar geleden dat ik de Damloop by night heb gelopen en als ik heel eerlijk ben krijg ik nu twijfels van mijn inschrijving voor dit jaar. Wil ik te veel? Gaat het mij wel lukken? Op dit moment zie ik even de bomen door het bos niet meer.

Een stukje terug
Laat ik beginnen bij het begin. Het was 4 jaar geleden dat ik de Damloop by night liep en last kreeg van mijn heup, het jaar daarop in 2015 heb ik de damloop by night weer gelopen, maar weer met een opkomende blessure. Ja, daar is mijn faalangst van nu ontstaan. In 2016 ben ik 16 km gaan wandelen met mijn moeder, 2017 heb ik overgeslagen en nu is het 2018.

Beginnen met hardlopen
In 2017 weer rustig bij trimfit begonnen met hardlopen om weer terug te komen op mijn oude niveau, maar dat gaat niet over rozen. De situatie is nu qua gezondheid natuurlijk heel anders geworden dan voor 2015. Dat ik helemaal voor het eerst ging lopen hoefde ik er nooit op te letten of mijn glucose wel goed was.

 

Het hardlopen nu gaat soms zwaar en sinds 1,5 maand loop ik met hartslag, wat mij wel heel veel inzicht heeft gegeven en de warmte werkt niet echt positief op mijn lopen. De looplessen met trimfit vind ik erg leuk en geven mij ook wel motivatie om door te gaan. Laatst begonnen we het uur met 10 minuten lopen en dat hield ik vol, dan denk ik ook wel van ‘Ik kan het WEL’, maar waar die onzekerheid dan vandaan komt dat ik nu twijfels heb. De twijfels en de bomen in het bos overheersen nu vooral.

Hoe ga ik mezelf in hemelsnaam ready krijgen voor de 8 km met een redelijke hartslag? Ik heb werkelijk geen idee.

Stoppen?

Stoppen doe ik ook niet zo snel, want op dit moment loop ik nog wel voor een goed doel. Hoe ik over die finish zal komen weet ik niet, maar dat ik erover moet is een feit. Ik laat anders mezelf zitten en een heleboel andere waar ik voor loop. Ik weet alleen nu even niet hoe ik verder ga trainen naast de looplessen. Blijf sowieso gewoon fietsen.

Hardloop app?

Naar ervaring van een aantal meiden heb ik afgelopen weken weer een poging gedaan tot het lopen met de Nike running app. Dat is dus echt niet mijn ding, het is veel te algemeen en zij gaan uit van 3x per week lopen. Ja, naast het moutainbiken, wielrennen, bezoekje sportschool en de looplessen haal ik het echt niet om nog 3x per week zo’n training te volgen.

Als jullie lezers tips voor mij hebben om duurloop op te bouwen dan hoor ik het graag! Mailen mag naar contact@voedinginbalans.com

Liefs!

You May Also Like