Stamppotje schaatsen

Foto: Coolste Baan van Nederland

De temperaturen zakken, mensen krijgen een beetje schaatskoorts en de olympische spelen in Zuid-Korea gaan bijna beginnen. Het is voor de supermarkten de hoogste tijd om hier iets mee te doen en dat doen ze goed! Bij de Albert Heijn en de LIDL zijn verschillende producten om een stamppot te maken in de aanbieding. De Albert Heijn doet het erg goed, want zij geven bij bepaalde producten codes die je kan inwisselen voor een schaatscredit. Dat moet je natuurlijk niet tegen mij zeggen, want ik koop meteen de Albert Heijn leeg en zo ging ik vorige week maandag op jacht naar de producten om een stamppot te maken.

In Balans Alkmaar

Het leuke van deze actie is dat de schaats- en skeelerschool In Balans waar ik nu alweer 4 jaar bij schaats ook schaatslessen geeft. Nadat ik vorige week met een kilo andijvie naar huis ging heb ik meteen twee schaatslessen ingepland. Ik ga 1x samen met een vriendin schaatsen en een keer alleen. Leuk om vriendinnen eens te laten ervaren waar ik zoveel plezier in heb. Als je nou in de buurt van Alkmaar woont of in Alkmaar en je wilt kijken of schaatsen iets voor je is, plan dan zeker een schaatsles in via de Albert Heijn! LET OP: Je kunt maximaal 2 lessen plannen.

Naast het langebaan schaatsen kun je ook aan andere activiteiten deelnemen via de actie. Je kunt o.a. kunstschaatsen, shorttracken en ijshockey doen en dit kan voor Noord-Holland ook in Haarlem of Hoorn.

3 redenen waarom je zou moeten schaatsen

Een paar redenen waarom je een schaatsactiviteit zou moeten doen:

  • Het maakt je sterk – Naast dat het goed is voor je conditie word je er ook sterk van. Je traint met schaatsen o.a. je beenspieren, bilspieren, rugspieren en buikspieren.
  • Calorieën verbranden – Schaatsen is een duursport en over het algemeen verbrand je hiermee flink wat calorieën. Dit is allemaal wel afhankelijk van je geslacht, leeftijd, tempo enz.
  • Vitamine D – Aangezien wij in de wintermaanden een chronisch te kort hebben aan Vitamine D is het schaatsen op een half open baan heerlijk, zonnetje erbij en rijden maar.

 

 

 

 

You May Also Like