Nog een maand!

Woensdag en weer tijd voor een blog dacht ik zo. Het is nog precies een maand dat de Dam tot Damloop by night voor de deur. Ik vind het vrij spannend en heb de laatste weken ook wel getwijfeld over het feit of ik hem wel ga lopen.

Hoe komt die twijfel?

Die twijfel komt heel simpel, omdat ik geen 8 km achter elkaar kan lopen…ik kan nog niet eens 5 km zonder te stoppen lopen. Daar maak ik mij eerlijk gezegd wel zorgen over, omdat ik om mij heen bij meiden zie dat ze heel makkelijk 5 of 10 km lopen. Dit geeft een soort druk en ik kan hier niet aan voldoen, heel lastig. Ik wil zo graag, daar ligt het niet aan. In mijn trainingen heb ik gewoon een hekel aan duurlopen…ik kan dat niet. Laats heb ik een keer een training gedaan waarbij ik van mezelf 6 minuten moet lopen, dan 3 minuten wandelen en dit 5 keer herhalen. Het lag misschien ook aan het feit dat ik in Limburg liep, maar bij 2 van de 5 keer ben ik eerder gaan wandelen, mijn hartslag was zo hoog dat mijn lichaam ging protesteren. Sinds een aantal maanden loop ik met hartslagmeter wat veel meer inzicht geeft in mijn trainingen, heel fijn. Ik voel nu waar ik faal en waar mijn lichaam het niet meer trekt…het is wel een beetje jammer dat ik vaak op dat punt zit en het heel lastig vindt om mijn hartslag omlaag te brengen. Bovenstaande struggles maken het in mijn hoofd soms lastig. Ik heb verder ook niet iemand die samen met mij loopt, omdat iedereen sowieso veel harder gaat, waardoor ik helemaal een faal gevoel krijg. IK WIL DAT OOK. Anyway genoeg gezeikt over mijn twijfel.

 

Ik moet het wat meer los gaan laten en mezelf bedenken waarom ik hem loop. De reden dat ik de damloop by night ga lopen is om geld in te zamelen voor onderzoek naar Type 1 Diabetes voor de JDRF. In DEZE blog kun je meer lezen over de organisatie en kun jij mij naar de finish helpen. Op dit moment zijn er twee meiden geweest die mijn loop steunen, ik heb mijn doel nog niet behaald. Ga jij mij helpen om het doel te behalen en mij misschien beter te kunnen maken zodat ik niet meer 8x per dag mijn vingers hoef lek te prikken, geen nachtelijke hypo’s of uberhaupt hypo’s of hypers te hebben? Het lijkt mij onwijs tof als ik in ieder geval mijn doel behaal. Klik HIER om mij te steunen en een beetje motivatie te geven om überhaupt te lopen.

 

Volgende week weer een blog in aanloop naar de run!

You May Also Like