Gestopt met crossfit

Ik ga er toch even een stukje over schrijven. Vorig jaar schreef ik al even over crossfit, maar hier ben ik dus met pijn in mijn hart mee gestopt. Ik vind het nog steeds heel jammer en wie weet dat ik nog een keer een rittenkaart neem, maar voor nu heb ik het een plekje kunnen geven.

Nieuwe plannen

Tegen het einde van 2017 komen alle nieuwe plannen voor 2018, zo ook bij de box waar ik aan crossfit deed. Het abonnementsgeld ging flink omhoog en aangezien ik voor mezelf al vond dat ik maximaal betaalde (voor mijn doen) was er geen andere weg dan mijn abonnement op te zeggen. Op het moment van opzeggen had ik er nog heel veel plezier in en was het erg moeilijk. In de tijd daarna ben ik in het begin nog vrij fanatiek gaan deelnemen aan de wod, maar al snel merkte ik dat ik geen zin meer had en daarom ben ik heel december eigenlijk niet geweest.

Rust

Wat heb ik dan wel gedaan in december? Ik heb vooral mijn rust gepakt en ik ben gaan nadenken wat ik nou wilde. Uiteindelijk heb ik het stoppen een plekje kunnen geven. Ik ben vrij gevoelig voor blessures en het trainen op mijn eigen niveau zou mij veel meer brengen dan continu mee willen komen in de wod. Daarnaast speelt mijn diabetes ook een rol. De lessen waren pittiger geworden, wat ik ook merkte aan mijn suikers…’s nachts wakker, omdat ik de zoveelste hypo had. Dat werkt op een gegeven moment niet meer, door de gebroken en de mate waarin ik een hypo had, had ik overdag het gevoel alsof ik een marathon had gelopen. Zo moe was ik.

Sportschool

Ik had voor mezelf besloten om weer terug te gaan naar de sportschool. Bij een sportschool zou ik groepslessen en krachttraining kunnen afwisselen. Een leuk idee en ik kan gerichter werken aan de belangrijke spiergroepen bij het schaatsen, fietsen en lopen en hiermee wellicht wat blessures voorkomen. Bij mij in de buurt heb ik verschillende proeflessen gedaan en zo een duidelijk beeld gekregen van wat ik wil. Ik ben uiteindelijk lid geworden bij LIJFKRACHT in Wormer. Een tot nu toe hele leuke sportschool met groepslessen waarvan ik vele oefeningen al ken uit het crossfit. Ik vind het ook wel een voordeel dat ik nog steeds train bij de personal trainer van Matrixx PT Studio, zo heb ik deels mijn zwakke gebieden in kaart gekregen waardoor ik mezelf soms wel kan corrigeren tijdens de groepslessen.

Ik heb een aantal groepslessen gedaan en voel mij weer lekker! Wel heb ik weer last van mijn scheenbeen waarvoor ik even langs de fysio ga.

 

Liefs!

You May Also Like