Eerste vijf weken MTB

Zo, afgelopen maandag heb ik de eerste vijf weken van het mountainbiken afgesloten. In september 2017 vol spanning aan het fietsen begonnen en dat vol spanning was, omdat ik helemaal niet zo’n held ben. Ik vond het vreselijk om vies te worden, vond zand niet fijn en hoge dingen eng. De vijf lessen heb ik destijds doorstaan én ik vond het mega leuk.

Dit voorjaar besloot ik dus weer te gaan fietsen. Ik wil mezelf continu verbeteren qua techniek, conditie en ook qua angsten overwinnen. Ik kan me nog zo goed herinneren dat we vorig jaar de les klimmen en afdalen hadden en wat vond ik dat ‘spannend’, maar uiteindelijk viel dat allemaal reuze mee. De les die we deze eerste serie hadden van het klimmen en afdalen viel mij dus ook relatief mee, het begin van de les ging niet helemaal hoe ik wilde, maar de rest kende ik voor het grootste gedeelte al en dat was fijn. Op momenten dat je dingen al hebt gehad kun je verder bouwen op wat je al kunt en dat vind ik een fijn gevoel. Ik moet nog heel veel leren, maar het fietsen is zo leuk. Elke week ga ik met plezier naar de lessen.

Aankomende weken gaan we weer lekker verder bouwen aan conditie, techniek en plezier, want de omgeving waar ik fiets (o.a. mtb parcour schoorl) is elke weer zo’n cadeautje. Afgelopen 2 weken was het wel erg droog en dat merk je wel in de omgeving, veel paden zijn dan heel zanderig wat weer een extra uitdaging is. Komende weken zal ik af en toe wel een update plaatsen.

Liefs!

You May Also Like