De day after

De day after de Damloop by night! De afgelopen week heb ik minder trainingen gedaan, omdat ik gisteren de damloop by night op de planning had staan.

LAATSTE VOORBEREIDINGEN

Maandag heb ik weer een lesje trimfit gedaan. Ik ben hem alweer bijna vergeten, maar hij was heel zwaar en ik heb er een stijve bil van gehad. Op de planning stond een heuveltraining, dat is altijd pittig. We moesten een aantal heuvels op gaan lopen. Het was zo dat we de eerste heuvel 3x op moesten, de tweede bijvoorbeeld 6x, daarna weer een 3 of 4x en de laatste 1x op volle kracht, niet te grote stappen. Op het einde nog wat oefeningen voor de benen en billen gedaan, die ik nog tot donderdag voelde in 1 bil (de zwakke kant).

Dinsdag stond de wekelijkse krachttraining op het programma. Het was een leuke training, want we kregen een circuit in het nieuwe gedeelte, was ook heel conditioneel, maar heel uitdagend.

Woensdag en donderdag heb ik het rustig aan gedaan. Het was eigenlijk de bedoeling dat ik een van de dagen nog zou gaan lopen, maar ik had hier zo geen zin in en op de vrijdag ging ik toch weer mountainbiken. Het mountainbiken vond ik afgelopen week ook heel zwaar, ik heb al mijn longblaasjes gevoeld hoe zij zich vulde met verse zuurstof. De les met klimmen en dalen mocht wel zwaar zijn, maar ik had toch een heel voldaan gevoel.

DE DAG

En toen was het zaterdag! De dag waarvan ik stiekem hoopte dat hij niet zou komen, maar die toch komt. Ik denk dat ik de afgelopen maand 100 smoesjes heb verzonnen waarom ik hem niet kon lopen, jullie hebben mijn angsten en blogs hier ook kunnen lezen. Ik ben niet iemand van het opgeven en ik had sponsoren die mij steunden, die kon ik toch niet laten zitten. De hele dag was ik wel een beetje gespannen. Al eerder deze maand had ik een e-mail gekregen van de JDRF, waar ik voor zou gaan lopen met alle informatie. De JDRF had een stand in het Dam tot Dampark waar de lopers tussen 18:15 en 19:15 werden verwacht om startnummer en t-shirt op te halen. Er zou om 19:15 een groepsfoto worden gemaakt, om 19:20 naar de start en om 19:55 zou er gelopen gaan worden.

Ik had op tijd gegeten, nog een lage bloedsuiker op het laatst en om 18:30 ging ik richting het park, daar kwam ik netjes om 18:55 aan. Op zoek naar de stand die vlakbij het hoofdpodium en de ingang zou staan. Na een rondje te hebben gelopen in het park had ik de stand nog niet gevonden, dan nog maar een rondje lopen. Na het tweede rondje had ik de stand nog niet gevonden, moest ik inmiddels ook naar het toilet (die vreselijke dixies). Laat ik dan nog maar een rondje lopen, op de plattegrond kijken en even vragen aan verschillende mensen. Ik heb nog in mijn telefoon gekeken bij de praktische informatie die ik had gekregen. De plattegrond en de informatie die ik vooraf heb gekregen werd ik niet wijs van. De enige optie was nog een rondje lopen en naar de helpdesk. Bij de helpdesk in de rij die bedroevend lang was, hier konden ze mij ook niet helpen, omdat ik voor een goed doel zou lopen. Nondeju! Inmiddels was ik al 45 minuten aan het zoeken, had geen startnummer en de start zou al met 10 minuten zijn, dat ging hem dus niet meer worden. Tussendoor had ik mijn bloedsuiker nog gemeten, die op dat moment 4.2 was, veeel te laag om mee te sporten. Ik was er helemaal klaar mee na zo lang zoeken dat ik zwaar teleurgesteld naar huis ben gegaan. Ik had mezelf maanden op dit moment verheugd en dan viel het zo in het water (letterlijk en figuurlijk), want ik had een behoorlijke bui op mijn hoofd gehad. Thuis bij mijn ouders mijn verdriet en boosheid weg gedronken met een kopje thee, naar huis voor een douche en op tijd mijn bed in. Ik heb erg slecht geslapen, omdat ik zo heb liggen denken en zo teleurgesteld was. Ik ga ook echt niet meer voor een goed doel lopen.

Vandaag (zondag) zou ik eigenlijk naar een festival (van tv programma binnenste buiten) dit is ook afgelast vanwege het weer. Ik ben vanmorgen lekker in de regen mijn kater gaan weg lopen in Egmond. Een kleine 6 km in 50 minuten met een PR op de bloedweg. Ik had me zo voorgenomen dat als alles goed zou gaan ik ook wel de kwart marathon van Egmond wil gaan lopen, nu eerst maar richting de midwinterduinloop in Egmond.

Ik wil via deze manier iedereen die mij gesteund heeft alsnog heel erg bedanken. Ik baal echt enorm dat ik niet heb kunnen lopen.

Fijne zondag!

 

You May Also Like