Weekoverzicht 4!

De laatste week in de voorbereidingen naar de Dam tot Damloop by night. Hoe is de afgelopen week gegaan?

De week begon met trimfit op maandag. Dit was een van de eerste keren dat ik een goed gevoel had, we hadden een interval training. De training voelde voor mij als duurloop, misschien heel stom, maar ik kon hem vrij lang volhouden. Op het laatste deel had ik het wel even zwaar, maar werd ik aangemoedigd door Irma om vol te houden. De training was 2 x 4 min, 2 x 3 min, 2 x 2 min en 2 x 1 min op een wat hoger tempo lopen en tussendoor steeds 2 minuten dribbelen. Op dit moment zit ik te denken om de Damloop ook zo in te delen. Het geval is dat ik dan wel langer kan blijven lopen, maar als je tegen mij zegt van ‘An, we gaan 30 minuten non stop lopen’, dan haper ik al na nog niet eens een halve kilometer. Het zal deels ook wel psychisch zijn  en ik moet gewoon weer wat positieve ervaringen hebben zodat ik wat meer vertrouwen in mezelf krijg. Als iemand nog tips heeft dat mag je mij altijd benaderen 🙂

Dinsdag stond weer de vaste groepsles op de sportschool bij lijfkracht op het programma. Het was een erg leuke les. Het is prettig dat je hem zelf zo zwaar kunt maken als je wilt. Het laatste kwartier bestaat vaak uit core oefeningen, wat ook erg goed en fijn is.

Donderdag had ik de opdracht gekregen om een duurloop van 7 km te maken en zoals ik hierboven al schreef heb ik daar bij mezelf niet zo heel veel vertrouwen in. Ik ben zeker begonnen aan de 7 km, maar na een halve kilometer had ik al pijntjes en later het idee dat mijn knie los zat. Het schijnt dat ik mijn knieen hypermobiel ben, ik overstrek ze namelijk in mijn ‘natuurlijke’ houding enorm en voor mij voelt dit als ‘normaal’. Ik heb best wel veel gelopen en uiteindelijk bij 6,7 km besloten dat het wel genoeg was.

Vrijdaggggg! Het was een leuke en drukke dag die begon met 1,5 u mountainbiken. Ik kijk elke week echt uit naar het fietsen. Mijn zadelpen schoot net zoals de week daarvoor naar beneden. Heel irritant en daar kreeg ik ook de nodige opmerkingen op, maar gelukkig weet ik wie het zegt haha. De afgelopen week stond het schakelen centraal en hebben we heerlijk gefietst, daarna nog een bakkie koffie en toen was het tijd voor een bruiloft. Dat laatste heeft verder niets met sporten te maken.

Zaterdag wilde ik eigenlijk een loopje van 3 km gaan doen, maar die heb ik afgeblazen. Ik voelde aan mijn lichaam dat ik rust nodig had, dus heb ik lekker niets gedaan. Zondag stapte ik met veel moeite op mijn racefiets, maar uiteindelijk heb ik echt heerlijk 56 km gereden. Op de weg heen had ik windje in de rug en terug naar huis was het een flinke krachttraining door de wind. Een heerlijk voldaan gevoel was het gevolg.

Over 5 dagen is de loop en volgende week zullen jullie hier het verslag lezen en mijn verdere plannen voor het najaar. Wil je mij nou nog sponsoren? Dan moet je even op DEZE link klikken.

You May Also Like