Tussendoortje: Chocolade- pindakaasrepen

Het begin van een nieuwe week, dus weer gezellig een blog van mijn hand. Mensen die mij al langer kennen weten dat ik gek ben op pindakaas, naast insuline is dat zo’n beetje mijn primaire levensbehoefte. De beste pindakaas vind ik nog steeds die van de pindakaaswinkel en een van mijn favoriete is dan de koffie zeezout. Tegenwoordig hebben de meeste supermarkten ook wel pindakazen in het schap zonder troep, dus daar ben ik erg blij mee.

Vorig jaar was er een editie van het blad Bicycling waarin een aantal recepten stonden met pindakaas, deze heb ik natuurlijk nog in mijn bezit en ik vond het wel tijd worden hier iets uit te maken. Het zijn de pindakaasrepen geworden. Je kunt ze tijdens een fietstocht prima meenemen als tussendoortje, maar ook gewoon zijn ze goed te doen. Het recept heb ik wel wat aangepast, want ik vond dat er behoorlijk wat suiker in ging. Dat moest gezonder kunnen, hier komt het recept.

 

Benodigdheden:

  • 125 gram digestiv koekjes
  • 75 gram dadels zonder pit
  • 112 gram gesmolten roomboter
  • 150 gram pindakaas
  • 125 gram pure chocolade (80% puur)

 

Bereiding

Breek de koekjes doormidden en doe ze in een keukenmachine. Snijd de dadels in kleine stukjes en voeg deze toe aan de koekjes, voeg dan 100 gram pindakaas toe. Meng de koekjes, dadels en pindakaas in de keukenmachine tot een redelijk egale substantie. Doe het mengels in een kom, smelt de roomboter en voeg dit toe aan de koekjes/dadels. Zorg dat de roomboter goed is opgenomen en doe het vervolgens in een ovenschotel of een bakvorm, verdeel het gelijkmatig en strijk het glad met de bolle kant van een lepel.

Smelt de chocolade au bain-marie en voeg hier 50 gram pindakaas aan toe. Wanneer de chocolade en pindakaas helemaal een zijn geworden en de chocolade volledig is gesmolten kun je hem over de koekjes gieten. Zet de ovenschotel/bakvorm voor minimaal 2 uur in de vriezer. Snijd het geheel in repen of blokjes. Lekker om gewoon van te genieten of als tussendoortje tijdens het sporten.

Enjoy!

 

You May Also Like