Tussendoortje: Carrotcake repen

De paasdagen zijn voorbij, dus voor sommige zal het misschien tijd zijn om de paaseitjes weer te vervangen voor een wat gezonder tussendoortje. Ik had afgelopen weekend weer eens zin om wat beter te mealpreppen, omdat ik het fijn vind klaar te hebben wat ik zal eten. Het gaat dan om tussendoortjes, maar ook om mijn avondmaaltijd, heerlijk als ik het alleen nog even hoef te verwarmen. Ik sport vaak ‘s avonds of ik heb andere activiteiten en dan heb ik echt geen zin om na mijn werk nog eens uren in de keuken te gaan staan.

Nu vond ik het ook tijd worden voor voedzame repen om als tussendoortje te eten. Op de website van Fit with marit stonden deze havermout repen en ik had besloten er een variatie op te maken…carrotcake havermoutrepen. Ik heb bewust gekozen om hier verder geen suiker aan toe tevoegen, omdat de bananen en rozijnen het al aardig zoet maken. Hier komt het recept.

Benodigdheden:

  • 100 gram havermout
  • 3 bananen
  • 50 gram rozijnen
  • 50 geraspte wortel
  • kaneel naar behoefte

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak in een kom de bananen tot moes en voeg hier de rozijnen, de geraspte wortel, havermout en kaneel aan toe. Meng alles goed door elkaar. Leg een stuk bakpapier op een plaat en schep het mengsel op het bakpapier. Maak het beslag glad met de bolle kant van een lepel of een vork, maak hier een vierkant van zodat je er makkelijk repen van kunt snijden. Bak af in 15/20 minuten en snijd er repen nadat de bakplaat uit de oven komt. Ik kon er 12 repen uit halen, dus mooi voor 14 dagen een tussendoortje.

 

You May Also Like