Stamppotje schaatsen deel 2

Een paar blogs geleden schreef ik over een stamppotje schaatsen. Vandaag zal ik een stamppot met jullie delen en gisteren ben ik voor de tweede keer wezen schaatsen van de actie ‘Stamppotje schaatsen’. Hoe het schaatsen was? Die tweede keer schaatsen verliep door omstandigheden niet zoals het moest, want ik kwam in de file en was niet op tijd voor de les, helaas.

Mensen die mij al langer kennen weten dat ik al een aantal jaar op les zit bij Schaats- en skeerschool In Balans Alkmaar. Na de Olympische Spelen van Sochi had ik besloten ook zo bochten te willen rijden. Op het moment dat ik dat had bedacht ben ik gaan zoeken naar clubs e.d. die skeelerles zouden geven, ik had namelijk zo’n 4/5 jaar niet geschaatst en skeeleren vooraf leek mij wel handig. Het skeeleren ging in het begin totaal, maar dan ook totaal NIET, ik ben naar de kneuzen verplaatst en na 10 lessen had ik het gevoel helemaal in de benen (Toen reed ik iedereen voorbij). In oktober van dat jaar heb ik mijn eerste stappen op het ijs gezet en ik bleek geen natuurtalent te zijn. Hahaha, dat had ik ook niet verwacht, anyway nu zijn we 4 jaar verder.

Hoe was de les?

De les van de schaatsactie vond ik leuk. Ik heb altijd gewoon een heel seizoen les (18 lessen), dus voor mij was het meer een extra les dan een proefles. Achteraf blijkt nu dat het wel een mooi moment is om andere dagen en tijden te bekijken, omdat er al vanaf het begin dit seizoen iets in mij zegt dat ik moet stoppen op de zaterdagmiddag. Ik heb nieuwe prikkels nodig, wat nieuwe mensen om mij heen, maar stiekem is het ook uit mijn comfortzone en alles wat buiten je comfortzone is, is eng en daarom misschien wel de reden om het te doen. Punt. Terug naar de les, die week stonden de bochten centraal en alle lessen waarin de bochten worden gedaan zijn zeer zinvol voor mij. Dit seizoen durf ik voor het eerst over te stappen (wel aan een hand) en dat is een grote stap voorwaarts. Ik geloof dat ik die les geen pootje over heb gedaan, omdat het wat rommelig liep, maar wel lekker geschaatst.

Benodigdheden:

  • 1 hele bloemkool
  • 450 gram rode kool

 

Bereiding

Kook de bloemkool helemaal gaar, tot je er met een vork helemaal doorheen kunt prikken. Giet de bloemkool af en laat afkoelen. De rode kool kun je in een pan of kom laten ontdooien, als je diepvries gebruikt. Stamp de bloemkool helemaal fijn en voeg daarna de rode kool toe.

De stamppot heeft geen overheersende smaak van de bloemkool, wat heel fijn is. Het is een super koolhydraatarm recept en je hebt ook meteen je dagelijkse portie groenten binnen.

Je kunt dit met vlees eten, maar ook heel goed met een vega burger of vega balletjes zoals ik deed.

You May Also Like