Havermout met groenten

Zomer, Lente, Herfst en Winter, havermout eet ik eigenlijk het hele jaar door. Het maakt mij ook niet uit of het een warme zomerdag is, de warme havermoutpap blijft altijd lekker. Ik had de ingredienten in huis voor een carrotcake havermout, dus deze werd ook gemaakt en die wil ik graag met jullie delen.

Op mijn blog zul je 9 van de 10 keer de exacte hoeveelheden zien staan, dit heeft ermee te maken dat ik ALLES (bijna alles) afweeg om het aantal koolhydraten te bepalen voor diabetes type 1. Als jij het nou altijd op de gok doet of behoefte hebt aan meer dan moet je dit ook vooral doen. Ik vul mijn eten in, in de myfitnesspal en weet zo precies hoeveel insuline ik moet toedienen voor het aantal koolhydraten. Dat even terzijde.

Benodigdheden

  • 25 gram havermout (ik heb altijd de goedkoopste van de lidl, omdat ik niet in die commerciele grappen van bijvoorbeeld Quaker trap)
  • 250 ml Sojamelk vanĀ Melkunie
  • 50 gram winterwortel
  • 25 gram walnoten
  • 10 gram rozijnen
  • Kaneel/ koek-en speculaaskruiden naar smaak

Bereiding

Doe de havermout en sojamelk in een pannetje en breng dit rustig al roerend aan de kook, rasp de winterwortel (ik had dit vooraf al gedaan). Als de havermout kookt voeg je de winterwortel toe en roer het goed door en laat nog even koken zodat het wat kan indikken. Voeg vervolgens de rozijnen en de kruiden toe, blijf goed roeren. Wanneer je de havermout op de juiste dikte vind doe je hem in een kommetje en als kers op de taart voeg je de walnoten toe.

Geniet van je heerlijke havermout!

You May Also Like