Kwarktaart met havermoutbodem

Op deze paas maandag heb ik een nieuwe blog voor jullie. Als je vanmiddag nog visite krijgt en je wilt nog snel iets maken, dan zou dat eventueel nog mogelijk zijn. Ik wilde een kwarktaart maken, maar wel iets voedzamer dan 90% van de recepten op het moment. Ik heb gekozen om de bodem van havermout te maken en geen suiker aan de bodem of vulling toe te voegen. Je kunt dus best een extra stukje nemen van deze taart.

Benodigdheden bodem:

  • 125 gram dadels
  • 75 gram havermout
  • 40 gram kokosolie of roomboter

Je begint met het maken van de bodem. Snijd de dadels in stukjes en doe ze samen met de havermout in een keukenmachine. Smelt de kokosolie of roomboter en voeg deze ook toe. Laat het geheel even mixen.

Op de bodem van een bakblik leg je een stukje bakpapier en knip alles wat te veel is er af (Ik was dat vergeten). Vul het bakblik met het havermout mengsel en druk goed aan, dit kun je met je handen doen als het aan een lepel blijft kleven. Zet vervolgens in de koelkast.

Benodigdheden vulling:

  • 1 bak vanille kwark
  • 100 gram aardbeiden (diepvries)
  • 2/3 blaadjes gelatine (Ik kan nooit agar vinden)

Pak een mengkom en doe hierin de vanille kwark. Ik heb 1 hele bak van danio gebruikt. Doe de gelatineblaadjes in een kommetje koud water en laat ze hierin even weken. Na een minuut of 3 kun je de gelatine uit het kommetje water halen en zet een pan met een beetje water op het vuur, doe de gelatine blaadjes in de pan en laat verwarmen. (NIET KOKEN). Wanneer de gelatine is opgenomen kun je het bij de kwark gieten.

Snijd de aardbeien in kleine stukjes en en roer het door de kwark. Pak het bakblik met de bodem uit de koelkast en giet de kwark over de bodem. Laat een paar uur opstijven in de koelkast en je kunt er van gaan genieten. Voor pasen zou je hem nog kunnen garneren met chocolade eitjes.

Eetsmakelijk!

 

You May Also Like