Cheesecake – Nationale week zonder vlees

Bijna het einde van de ‘Nationale week zonder vlees’. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het vlees niet bepaald mis. Ik vind vlees lekker en het is een makkelijke weg van eiwitten en low carb, maar het is niet zo dat ik verslaafd ben aan vlees. Hoe ga ik na deze week verder? Ik zal niet stoppen met en nuttigen van vlees, maar ik denk dat ik wel nog iets bewuster zal kijken naar de maaltijden die ik maak en dan blijf ik het gewoon afwisselen.

Anyway vandaag ga ik geen grote maaltijd met jullie delen, maar een tussendoortje. Cheesecake vind ik makkelijk en leuk om te maken en je kunt zoveel verschillende varianten maken, daarom zul je hem ook nog vaker gaan tegenkomen op de website. De basis van dit recept komt van Jamie Oliver.

Benodigdheden:

  • 150 gram digestive koekjes (verkade zijn echt lekker)
  • 100 gram roomboter
  • 200 gram monchou (voor een kleine ovenschaal of bakblik
  • 100 gram creme fraiche
  • 2 eieren
  • 100 gram witte chocolade
  • 100 gram frambozen (vers of uit de diepvries)

Bereiding:

Breek de koekjes in stukjes en verkruimel deze in een keukenmachine, of met de hand. Doe de roomboter in een kom en verwarm deze in de magnetron. Doe de koekjes en roomboter in een kom en zorg dat het een goed deeg is. Verdeel de koekjes in een bakblik of ovenschaal en maak glad met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem voor minimaal 1 uur in de koelkast, wil je het sneller laten gaan, zet de schaal dan even in de vriezer.

Pak een kom en doe hierin de monchou en creme fraiche, mix het geheel goed door elkaar en voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe. Voor de smaak kun je eventueel nog wat vanille aroma toevoegen of merg van een vanille stokje.

Smelt de chocolade au bain marie en voeg toe aan het monchou mengsel. De frambozen voeg je vervolgens ook toe, maar roer niet al te goed, zo krijg je een beetje marmer effect.

Haal de koekbodem uit de koelkast en doe het beslag op de koekjes, bak de cheesecake af op 170 graden in ongeveer 45 minuten (hangt af van je oven).

 

Enjoy!

You May Also Like