Appeltaart uit binnenstebuiten

De laatste tijd zijn er wat minder recepten online gekomen, omdat ik simpelweg geen inspiratie had en wat ik maakte mislukte. Dat laatste werkt ook niet bepaald positief in het verzinnen van recepten die ik zou willen maken. De inspiratie voor het bakken haal ik o.a. uit het tv programma¬†‘Binnenstebuiten‘. Dit programma gaat voor de niet-kenners over natuur, voeding en wonen/lifestyle. Ik vind vooral het koken leuk en de natuur items met boswachter ‘Marieke Schatteleijn’.

Het recept dat ik vandaag met jullie ga delen is in het programma gemaakt door chef-kok ‘Sharon de Miranda’. Binnen het programma vind ik dat ze goed rekening houden met het maken van makkelijke en budget vriendelijke recepten, zodat het voor bijna iedereen haalbaar is. Deze appeltaart heb ik niet klakkeloos overgenomen, maar in grote lijnen is hij hetzelfde. Wat leuk is aan dit recept is dat je veilig kan snoepen van het deeg, omdat er geen eieren in zitten. Hoe leuk?! Ik vond hem bijzonder lekker met de havermout door het beslag.

Benodigdheden:

  • 200 gram bakmeel (ik heb zelfrijzend gebruikt)
  • 100 gram kristalsuiker
  • 100 gram havermout
  • 100 gram rozijnen
  • 1 eetlepel kaneel (beetje naar smaak)
  • 100 gram roomboter
  • 4 a 5 appels

 

Bereiding

Smelt de roomboter in de magnetron of haal hem al eerder uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Doe 200 gram bakmeel, 100 gram kristalsuiker, 100 gram havermout en de roomboter in een kom en kneed dit met je handen tot een soepel deeg. Als je een mooie deegbal hebt kun je hem in de koelkast even laten rusten.

Schil en snijd de appels en doe deze in een kom, weeg de rozijnen af en voeg deze samen met het kaneel bij de appels. Een optie is om hier nog een snufje suiker bij te doen, maar niet noodzakelijk.

Verwarm de oven voor op 180 of 200 graden, het hangt er vanaf welke oven je hebt. Ik heb een combi, dus ik heb hem op 180 graden gezet.

Vet een bakblik in met een beetje roomboter (of leg er een vel bakpapier in), pak het deeg uit de koelkast en neem hier ongeveer 3/4 vanaf. Verdeel het deeg over de bakvorm en doe de appeltjes in de bakvorm. Het laatste stukje deeg verkruimel je over de appels en vervolgens bak je de taart in ongeveer 45 – 60 minuten af.

Het lekkerste is als je de taart voor serveren een beetje opwarmt.

 

Enjoy!

 

 

You May Also Like