Geestelijk in Balans

Al een tijdje twijfel ik of ik dit online zou zetten. Waarom eigenlijk niet? Wat heb ik te verliezen? Ik heb niets te verliezen en kan wellicht alleen maar een steun zijn voor anderen.

Tegenwoordig hoor je steeds vaker om je heen dat mensen een  burn out hebbeen dit is vrij zorgelijk. Dat sommige mensen misschien (die dit lezen) minder van mij horen heeft ook met dit stukje te maken. Ik zal overigens niet alles delen in dit stuk, want daarvoor vind ik bepaalde dingen te persoonlijk.

Ik weet niet zo goed wanneer het is begonnen, maar al een geruime tijd voelde ik mezelf blijkbaar niet zo goed. Dit was niet echt lichamelijk (heb ik natuurlijk ook wel eens), maar dit was vooral in mijn hoofd. Begin dit jaar ben ik begonnen met Yoga, in eerste instantie om mezelf soepeler te maken naast de schaatslessen, maar later werd het steeds meer een rust voor mijn hoofd. Mijn hoofd zat namelijk bomvol en ik had soms het idee dat ik tegen een burn out aan zat.

Aan het einde van de winter zijn er een aantal dingen voorgevallen die voor mij een eye opener zijn geweest. Een goede vriendin vertelde over een healing en stiekem leek mij dit ook wel wat. Na een speurtocht op internet had ik een holistisch therapeut gevonden en de eerste afspraak stond in juni van dit jaar. Ik wist niet zo goed wat te verwachten, maar de therapeut kwam met allemaal dingen waar ik mee zat. Hoe kon zij dit weten? Ik ken haar helemaal niet. Dit was zo’n bijzondere sessie en smaakt stiekem naar meer. Ik ben hard aan de slag gegaan met de tips en opdrachten en dit gaf bij een behoorlijke verlichting, eindelijk is daar weer een waterig zonnetje. De vriendschap tussen mij en de vriendin van de healing is veel dieper geworden na onze mindfull en spirituele ervaringen.

Halverwege juli had ik nog een afspraak voor een healing staan en mijn therapeut merkte al dat ik een groei aan het doormaken was. Leuk om te horen en dit klopte ook volledig. Ik ben veel rustiger, durf veel meer op mezelf te vertrouwen en voel me krachtig. Natuurlijk zijn er altijd dagen waarop je veel energie verliest, je even in jezelf moet keren. Dat hoort er gewoon bij.

Na de ervaringen van de healing (Aura Chakra) heb ik het een stapje hoger gezocht. Ik merk dat ik mezelf meer wil ontwikkelen op dit vlak en ik ben naar een medium gestapt. Wat een mooie ervaring was dit. De sessie duurde een uur, maar ik had het gevoel dat ik er veel langer zat. Als ik het vergelijk met een healing dan heb ik op dit moment meer aan een medium. Waarom? Zij vertelde meer feiten die ze totaal niet kon weten. De dingen die zo’n therapeut of medium zegt zorgen ervoor dat je bewust wordt van de mensen om je heen en jezelf. Het is niet zo dat je meteen dingen kunt met alles en dat moet je ook niet willen. Na alle informatie bij het medium komen sommige dingen die ze heeft gezegd in delen terug, soms in een situatie en soms dat je denkt ‘Oja, dat zei ze ook nog’. Eind deze maand mag ik gelukkig weer naar het medium voor een sessie, ik heb er weer zoveel zin in!

Dingen gebeuren altijd met een reden. Soms moet je goed bij jezelf nagaan wat de betekenis voor jou is en of je er iets mee kunt. Het is helemaal niet erg om je voor bepaalde situaties af te sluiten, je even terug te trekken. Dan denken andere maar lekker dat je egoïstisch bent. Je hebt jezelf er alleen maar mee als je de benen onder je lijf vandaan loopt voor lucht.

Fijn weekend!

You May Also Like