Bewust met suiker 3

Zoals jullie weten loop ik op 22 september de Damloop by Night voor de JDRF , zij zetten zich in voor onderzoek naar Type 1 Diabetes. Dit blijft tot op heden nodig, omdat er nog niet genoeg duidelijkheid is. In aanloop naar de Damloop  zal ik verschillende recepten delen die bewust minder suiker bevatten en zal ik mijn ervaring met de trainingen delen.

Een nieuwe week met als begin een nieuw recept. Vandaag ga ik een recept van hummus met jullie delen, het is echt mega simpel en je kunt er ook eindeloos mee variëren. Hoe leuk is dat?! Ik heb dit keer gekozen voor een hummus met groenten, je kunt hem ook heel basic houden door alleen de kikkererwten te gebruiken en wat smaken toe te voegen. Het voordeel met groenten is, is dat je dit al meteen binnenkrijgt en zo eerder aan de 250-300 gram groenten per dag zit. Ik heb er zelf totaal geen moeite mee om de aanbevolen hoeveelheid van het ‘Voedingscentrum’ te halen, maar er zullen genoeg mensen zijn die hier wel moeite mee hebben.

Benodigdheden:

  • 200 gram wortels
  • 1 blikje kikkererwten (uitgelekt)
  • 1 teen knoflool
  • Kruiden naar smaak
  • Eigenlijk hoort er in hummus nog Tahin, maar dit had ik niet in huis.

Bereiding:

Rasp de wortels, snijd ze in stukjes (mag wel klein, want dan zijn ze eerder gaar) en kook de wortels zo’n 5-10 minuten. Ze hoeven niet helemaal gaar als pap, maar beet gaar is makkelijker.

Laat de wortels even afkoelen. Als de wortels zijn afgekoeld doe je ze met de een blikje uitgelekte kikkererwten in een blender of keukenmachine. Vervolgens voeg je een teentje knoflook toe en andere kruiden naar smaak, bijvoorbeeld zout en peper. Laat de blender draaien en je ziet de hummus heel mooi ontstaan.

Wil je hummus bewaren dan kan dit in de vriezer, maar je moet wel even een laagje olijfolie over de bovenkant gieten. Ik vind hummus zelf erg lekker als basis op een cracker of rijstwafel, maar je kunt hem ook als dip gebruiken voor komkommer of tomaat.

Eetsmakelijk!

 

 

You May Also Like