Over Voeding in Balans

Al vanaf kleins af aan speelt voeding een rol in mijn leven. Ik vind veel lekker en het is gezellig. In de tijd dat ik op de basisschool zat was ik een gezellig ‘mollig’ kind. Best confronterend als je de foto’s nu ziet, maar dat terzijde. Op de middelbare school was dit ook het geval en halverwege deze periode kwam Sonja Bakker in beeld. Mijn moeder had een artikel in de krant zien staan met een nieuwe manier van ‘afslanken’ en de eerste afspraak was gemaakt. Ik was toen een jaar of 15. Het eerste boek van Sonja kwam in die tijd net uit, dus ik ben nooit bij haar op consult geweest. Die periode is wel de tijd geweest dat ik bewuster op mijn voeding ging letten. Uiteindelijk ben ik in het begin flink afgevallen en ben ik als ‘onderhoud’ nog 10 jaar bij de praktijk gebleven.

In 2014 ben ik met crossfit in aanraking gekomen. Wat een sport is dat. Ik heb dit met enorm veel plezier gedaan (inmiddels gestopt) en bij crossfit ging ik ook bewuster op mijn voeding letten, omdat je iets wilt bereiken. Na een jaar crossfit te hebben gedaan kreeg ik de diagnose type 1 diabetes. Shit happends en nog geen oplossing voor. Op dat moment ben ik voor de tweede keer in aanraking gekomen met een gewichtsconsulent. Die praktijk inspireerde mij zo dat ik ook graag gewichtsconsulent wilde worden en in 2018 ben ik begonnen met de opleiding.

Ik vind het mooi om mensen te kunnen begeleiden vanuit mijn eigen ervaring. Je mind kan je af en toe zo lopen f*cken en af en toe heb je gewoon zin in een magnum, een zak patat of een snoepje. Dat moet je ook kunnen nemen, maar het is belangrijk om te weten wat je doel is. Past dat ijsje nu in de voedingspatroon ? Het is de balans die het doet.