What i eat in a day

Ik heb hem al bij andere bloggers voorbij zien komen, maar hierbij deel ik ook een eetdagboek van mezelf. Er zullen heel veel verschillende meningen zijn over het tracken van voeding. Er zijn mensen die het heel fijn vinden om hun voeding bij te houden, maar ook mensen die dat totaal niet vinden. Je moet vooral doen waar jij je fijn bij voelt. Waarom track ik mijn voeding? Bij mij is het ook een soort ‘gemak’ dat ik zie hoeveel koolhydraten ik naar binnen werk, voor mijn gezondheid moet ik dit toch weten. De laatste tijd zit ik in een hele goede flow qua voeding, maar eet ik wel te weinig, maar de dag die ik vandaag met jullie ga delen moet ik van mezelf meer eten dan de vorige twee dagen waarin echt te weinig at.

Ontbijt

Ik eet elke dag een ontbijt, hoe vroeg het ook is. Laatst had ik een training om 6 uur ‘S morgens en om 4 uur heb ik gewoon een ontbijt genomen. Anyway vanmorgen heb ik een bakje kwark genomen, om precies te zijn 200 gram met 30 gram granola en 1 nectarine, die was 180 gram. De keukenweegschaal in is echt mijn beste vriend, en hier heb ik ook best wat voor betaald.

Tussendoortje

Ik voelde mij halverwege de ochtend een beetje vaag, nu had ik mega slecht geslapen. Even de scanner langs mijn arm en die liet zien dat ik een te lage bloedsuiker had. Ik heb mijn tussendoortje gegeten zonder insuline toe te dienen, dan kom ik als het goed is mooi uit voor de lunch. Als tussendoortje had ik trouwens een granenreep van bolletje. Ze zijn heel lekker en aangezien ik vandaag wat ‘meer’ moet eten is dit prima.

Lunch

Aangezien ik van mezelf meer moest eten dan de vorige twee dagen heb ik gekozen voor een ‘grote’ lunch. Ik heb twee pita’s gegeten met een half plakje kaas een een plakje kipfilet. Daarnaast had ik ongeveer 50 gram komkommer en 100 gram paprika, het was alweer een tijd geleden dat ik bij mijn lunch groenten had. Het is heel makkelijk om door zulke dingen toe te voegen aan een maaltijd de aanbevolen hoeveelheid groenten per dag te behalen. In deze lunch zit dan al 100 gram groenten, dat wilt zeggen dat ik nog maar 150 gram groenten hoef te eten. Easy.

Tussendoortje

In de middag eet ik vaak een stuk fruit, vandaag was het een mineola en 25 gram noten. Geen gekke dingen, gewoon lekker. Op het werk drink ik dan altijd samen met mijn vader een kopje thee.

Diner

In de avond had ik trek in gewone aardappels. Tegenwoordig spoel ik de aardappels even af, snijd ze in stukken (ik had twee kleintjes) en gaan ze samen met groenten en vlees in een ovenschaal, vervolgens 30 minuten op 180 graden en klaar is kees. De aardappels hebben dan nog een bite en hier houd ik wel van. De groenten die ik had was de broccolimix van de Lidl, je hebt dan gewoon een zak van 1000 gram diepvriesgroenten en als vlees had ik kip.

Tussendoortje

‘s Avonds had ik zin om even te wandelen op het strand en eigenlijk heb ik de hele tijd een gevoel van honger gehad. Super irritant, maar bij thuiskomst heb ik een lekker bakje van 250 gram kwark met honing genomen en een kop thee.

Over de hele dag genomen heb ik twee keer 600 ml water gedronken uit mijn orangefit beker en bij elke maaltijd drink ik vaak wel een glas water. Ik ben weer niet aan mijn calorieën gekomen. Dat is wel even een puntje van aandacht, maar ik ben me er bewust van en dat is al de helft. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen.

 

You May Also Like