Nieuwtje!

Op deze woensdag weer een blog om even bij te kletsen met mijn lezers. Gisteren op instagram deelde ik al dat ik nieuws zou hebben, dus dat ga ik vandaag eindelijk met jullie delen. Een handje mensen om mij heen weet het, maar ik ben net voor de zomer begonnen met de opleiding tot gewichtsconsulente.

The word is out! Het is niet heel groot nieuws, maar toch een stap voor mij om te delen. De afgelopen 2/3 jaar ben ik op zoek geweest naar een studie/cursus waarin ik mezelf kan ontwikkelen. De eerste gedachten was om iets in de richting van mijn huidige baan te gaan doen, die poging is mislukt en bij het niveau lager van die studie faalde ik keihard. Op dat moment was ik echt even klaar met leren, maar stiekem in mijn hart wilde ik iets richting de voeding gaan doen.

Afgelopen voorjaar heb ik dus toch de stap genomen om een cursus/studie goed te gaan afronden. Na mijn mislukte PABO en accountancy avontuur vond ik het eng om iets te gaan doen, want was als het weer niet lukt?

De opleiding tot gewichtsconsulente bestaat uit vier modules en ik kan met trots zeggen dat ik de eerste gewoon met een goed heb afgerond. Dat had ik wel even nodig voor ik het hier in een blog durf te schrijven, even weer wat credits voor mezelf opbouwen.

 

WAAROM DIT?

Waarom trekt dit mij? Het is allemaal zo’n 3,5 jaar geleden begonnen dat ik een traject van Health & Co heb gevolgd. Nadat ik chronisch ziek werd, werd mijn voeding eentonig en ben ik een 10-wekenplan gaan volgen. Ik werd deels mijn eigen coach en leerde veel van coach Nina.

Het is niet helemaal 3,5 jaar geleden begonnen, want ook voor die tijd was ik met mijn  voeding bezig. Als kind was ik altijd al mollig en op een gegeven moment ben ik bij de praktijk van Sonja Bakker gekomen – zij bracht net haar eerste boek uit- en daar ben ik een aantal jaar onder behandeling geweest. In al die jaren leer je best veel over voeding en krijg je, je eigen visie. Daar ga ik dus nu iets mee doen. Ik vind het super boeiend om de basis te leren en betrek dit in eerste instantie erg op mezelf. Mijn lichaam heeft intern wat gebreken, maar dat geeft wel een soort motivatie om te willen weten hoe alles werkt. Ik heb al sociale opleidingen gedaan, dus daar zit het verder wel goed mee (SPW en Onderwijsassistent).

WAT WIL IK?

Wat ik verder wil met deze opleiding? Het lijkt me heel leuk om in de toekomst mensen te gaan begeleiden (anders doe je de studie niet). Ik weet nog niet in welke vorm, maar dat zal te tijd gaan leren. Dat ik chronisch ziek ben, mijn lichaam niet altijd doet wat ik wil dat is denk ik alleen maar positief in het begeleiden van mensen, omdat ik me goed kan inleven. Het lijkt mij ook interessant om mezelf te gaan specialiseren in kinderen, omdat ik hier ook een achtergrond in heb.

Het doel is voor mij om deze studie voor het voorjaar af te hebben en dan zie ik wel hoe het loopt. Op de blog wil ik gaan kijken of ik ook af en toe wat wetenswaardigheden over voeding of andere dingen kan plaatsen. Wil je verder nog iets van mij weten of heb je een leuk idee voor de blog? Je kunt mij via ‘Samenwerken en Contact’ een berichtje sturen.

 

Liefs!

You May Also Like