Meer groenten eten

Alweer een tijdje geleden bracht het voedingscentrum nieuwe richtlijnen naar buiten voor de schijf van vijf. Het vakje groenten is een flink stuk vergoot, adviseerde ze voorheen 200 gram groenten per dag te eten, is het nu 250 gram. Dat is niet zo´n heel groot verschil. In de tijd dat ik bij een voedingscoach liep adviseerde zij mij al om ongeveer 250- 300 gram groenten per dag te eten. Ik kwam hier heel makkelijk aan, dus het nieuwe advies vond ik niet zo heel boeiend. Bij sommige mensen om mij heen hoorde ik dat zij het wel veel vonden. Ik zal je in deze blog een paar tips geven hoe jij extra groenten tot je kunt nemen.

 

Tips voor het eten van mee groenten:

  • Eet als lunch een salade of soep : Als je soep maakt krijg je bij een portie al een flinke hoeveelheid groenten binnen en een salade gemaakt van groenten is natuurlijk ook heel makkelijk. Zorg wel bij het maken van een salade dat je niet alleen ijsbergsla met tomaat en komkommer doet, maar voeg een paprika toe of andere groenten waar wat meer nuttige voedingsstoffen in zitten dan alleen water 😉
  • Ontbijt : Ik ben zelf een enorme zoetekauw als het om ontbijt gaat, maar je kunt aan je bakje havermout altijd geraspte wortel toevoegen. Als je er ook nog rozijntjes bij doet heb je net Carrotcake in een bakje. Super lekker.
  • Smoothie : Drink je graag een smoothie? Maak dan niet een smoothie van alleen maar fruit, maar voeg hier ook groenten aan toe. Zorg dat je maximaal 2 stuks fruit in een smoothie doet ivm het aantal suikers.
  • Tussendoortje : Bij je tussendoortje kun je ook extra groenten tot je nemen. Neem bijvoorbeeld een cracker met smeerkaas en reepjes paprika, wortels met hummus of maak een ei muffin.

Ik zal de komende tijd op mijn blog en op instagram wat extra inspiratie plaatsen voor het eten van extra groenten.

 

You May Also Like